fbpx

Hejdåbil – Snabb affär

SÄLJ DIN BIL PÅ ETT ÖGONBLICK

X
Om oss

Värdera bil bouppteckning

Vi värderar din bil

Sälj din bil

Sälj defekt bil

Sälja krockad bil

Sälja obesiktad bil

Sälj din asvtällda bil

Sälj din gamla bil

Kundsupport

Vår blogg
Har din bil fått en vagnskada? Oroa dig inte, vi på Hejdåbil tar emot din bil oavsett skick. Illustration på bilförsäkringsartiklar och sköld.

Vagnskada – vad är det och behövs försäkring?

Undrar du vad en vagnskada är eller är du orolig för att din bil en dag ska drabbas av en sådan? Med vagnskada räknas plåt- och lackskador samt andra skador på en bils kaross. En vagnskada kan exempelvis uppstå vid en bilkrock eller någon annan typ av trafikolycka. Bilens kaross kan dessutom skadas till följd av skadegörelse eller någon annan yttre olyckshändelse.

En vagnskada på bil kan bli en dyr historia. Köper du en ny bil av en svensk generalagent ingår nästan alltid en vagnskadegaranti. Detta innebär att din bil är helförsäkrad och behöver därför ingen ytterligare vagnskadeförsäkring. Efter tre år går dock garantin ut och det kan vara en god idé att teckna en försäkring. Detta för att du inte ska hamna i en situation där du inte har möjlighet att reparera din bils vagnskada. Svensk Försäkring har visat att antal anmälda skador ökar stadigt för motorfordon.

Vad är skillnaden mellan vagnskadeförsäking och vagnskadegaranti?

Vagnskadeförsäkringen och vagnskadegarantin innehåller i stort sett samma skydd mot vagnskador på din bil. Båda täcker plåt- och lackskador som du själv är vållande till. Det som skiljer dem åt är att generalagenten står för vagnskadegarantin när du köper en ny bil, medan vagnskadeförsäkringen är något du själv måste betala för och teckna hos ditt försäkringsbolag.

När du har en vagnskadegaranti behöver du enbart ha en halvförsäkring för att sedan lägga till en vagnskadeförsäkring när garantin går ut efter tre år.

Hur fungerar en vagnskadeförsäkring för bil?

Med en vagnskadeförsäkring har du ett brett skydd som ersätter plåt- och lackskador på bilens kaross. Försäkringen täcker skador som uppstått vid händelser likt en bilkrock, skadegörelse eller yttre olyckshändelser. Kom ihåg att du om du tecknar en vagnskadeförsäkring till din halvförsäkring får en helförsäkrad bil. Med en helförsäkring kan du luta dig tillbaka med vetskapen om att din bil har ett brett skydd som hjälper dig med allt från reparation till vägassistans om bärgning skulle behövas.

Obs! Vagnskadeförsäkring gäller inte vid konstruktionsfel eller skador som uppstått till följd av rost. Den gäller inte heller om olyckan orsakats av någon annan. Då är det istället den andres trafikförsäkring som ska täcka din bils skador.

Vad kostar en vagnförsäkring?

Priset för en vagnförsäkring kan variera och påverkas av faktorer likt modell, ålder och miltal. Din egen ålder och var i landet du bor spelar också roll. Som med nästan alla försäkringar finns en självrisk. Övriga kostnader täcks av försäkringen.

Behöver jag en vagnskadeförsäkring?

Om du behöver en vagnskadeförsäkring eller inte beror främst på vilken typ av bil du har och vilket skydd du anse att du behöver. För det mesta rekommenderas en vagnskadeförsäkring om du äger en bil som är mellan tre till tolv år gammal. En vagnskadeförsäkring kan också vara bra att ha om du har en nyare bil utan vagnskadegaranti. Även en äldre bil kan dra nytta av en vagnskadeförsäkring, även om en halvförsäkring ofta är tillräcklig. I slutändan är det dock värdet på din bil som avgör om du är i behov av en försäkring eller inte.

För att komma fram till om det är värt att försäkra bilen med en vagnskadeförsäkring kan du ställa försäkringen inklusive självrisken mot vad bilen faktiskt är värd. Om du har en bil som är värd 20 000 kr kanske det inte är värt att betala 5 000 kr för en försäkring varje år med en självrisk på 5 000 kr. Om en försäkring är av värde eller inte är det såklart enbart du som kan avgöra.

Vagnskada på bil vid försäljning

Har din bil en befintlig vagnskada kommer detta minska värdet vid en försäljning. Skador, slitage och tidigare olyckor är alla faktorer som sänker värdet på din bil. Om du vill sälja din bil till ett så högt pris som möjligt kan det vara en god idé att reparera en befintlig vagnskada innan värdering. 

Ska du sälja din bil privat kan en vagnskada göra det svårare att få bilen såld. Däremot är en vagnskada för det mesta inte en anledning till att skrota bilen. Det finns bilhandlare, likt Hejdåbil, som köper din bil oavsett skick. Kom ihåg att du hos oss även kan få en kostnadsfri värdering inom tio minuter. 

Läs tips: Mer om försäkringar

Det finns olika typer av bilförsäkringar. Utöver vagnskadeförsäkringen så finns det ytterligare bilförsäkringar som du själv kan välja om du vill ha eller inte. Inom vår artikel; Bilförsäkring vid ägarbyte – så här fungerar det!, kan du läsa mer om försäkringsformerna och vad som händer med en bilförsäkring vid ett ägarbyte.

Illustration på en man som har sin bil i bakgrunden som fått en vagnskada och funderar på vad han ska göra. Hejdåbil är lösningen!

Låt Hejdåbil värdera och sälja din bil!

Har din bil fått en vagnskada? Oroa dig inte, vi på Hejdåbil tar emot din bil oavsett skick. Vi köper allt från gamla, krockade, obesiktadedefekta och avställda bilar samt fordon som inte startar av någon okänd anledning. Skicka in en gratis förfrågan om värdering eller ring oss redan idag och få ett prisförslag inom tio minuter. Med vår tjänst blir du av med din bil direkt och du får betalt på plats. Du behöver inte ens oroa dig över registrering och ägarbyte – det ordnar vi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Paula Adriasola
Paula Adriasola
2024-04-12
Personalen var jättetrevlig och förklarade hela processen. Min man som inte talar så mycket svenska fick prata med personalen även på spanska för att känna säker. Pengarna på kontot på bara några min och bilen hämtades några timmar senare! Rekommenderar verkligen!
Elisabeth G Linnanheimo
Elisabeth G Linnanheimo
2024-04-07
Tydlig, trevlig och bra kontakt med säljarna. Lätt och enkelt att göra affär.Tar sig tid att svara på frågor i denna djungel av bilhandlare.
Emelie Karlsson
Emelie Karlsson
2024-03-25
Jenny Åkeson
Jenny Åkeson
2024-03-12
Trevligt bemötande, hjälpsamma och snabb affär!
Milly Dre
Milly Dre
2024-03-07
Snabbt, enkelt, lyhörd kommunikation och ärliga affärer. Rekommendation!
Daniel Jutegard
Daniel Jutegard
2024-03-02
Konrad Persson
Konrad Persson
2024-02-28
Att göra affärer med Maria och Khalil på hejdåbil är en helt fantastisk upplevelse! Dedikeringen till kundnöjdhet är beaktansvärd! Grattis till 200 nöjda kundrecensioner här på Google!
Cimon Lampa
Cimon Lampa
2024-02-23
Wow! Vilket trevligt företag och smidig tjänst. Jag är supernöjd med försäljningen.
Patrik
Patrik
2024-02-22
Snabbt, proffsigt o smidigt o toppen bemötande av Khalil, bara positivt 😄👍
Jimmy F
Jimmy F
2024-02-21
Smidigare än förväntat!!!
Mattias Kling
Mattias Kling
2024-02-19
Oväntat smidigt. Betalning via Swish, ägarbyte över telefon, och bilen upphämtad två dagar senare. Precis så enkelt som det alltid borde vara.
Yesliani Meneses
Yesliani Meneses
2024-02-15
Mycket bra!
Emma Wiklund
Emma Wiklund
2024-02-09
Angela Hansson
Angela Hansson
2024-02-07
Enkelt
Tina Nyström
Tina Nyström
2024-02-06
Otroligt trevliga och snabba och jag rekommenderar Hejdåbil till alla som vill bli av med sin bil snabbt och enkelt.
Marie Ericsson
Marie Ericsson
2024-02-05
Nick Mac
Nick Mac
2024-02-01
Anders Stridh
Anders Stridh
2024-01-31
mikael noren
mikael noren
2024-01-29
Mycket bra och snabb service
Magela Olsson
Magela Olsson
2024-01-25
Niklas
Niklas
2024-01-23
Allt gick så jäkla fort och smidigt. Blev av med åbäket och fick lite fickpengar på kuppen. Kan varmt rekommendera till alla.
Humberto Mamani
Humberto Mamani
2024-01-23
Sophia Stenberg
Sophia Stenberg
2024-01-19
Väldigt nöjd med affären. Snabb betalning och allt gick väldigt smidigt.Rekommenderar detta bolag skarpt
Marie Edström
Marie Edström
2024-01-19
En väldigt smidig och snabb affär, där Hejdåbil både var trevliga, tillmötesgående och serviceminded genom hela processen. Rekommenderar dem starkt!
Johan Kämpe
Johan Kämpe
2024-01-16
Jean Paul
Jean Paul
2024-01-13
Sam Juhler
Sam Juhler
2024-01-13
Annika Belfrage
Annika Belfrage
2024-01-11
Mycket smidigt. Sålde gammal bil som underkänts på besiktningen. Snabb betalning och administration. Hämtade bilen inom två dagar. Trevliga och pålitliga.
Lars Tedenborg
Lars Tedenborg
2024-01-09
Johan Wing
Johan Wing
2024-01-06
Snabbt, smidigt och seriöst. Hjälpte min mamma att sälja hennes bil. Betalning för bilen direkt via Swish efter överenskommet pris och sedan hämtades bilen inom två timmar. Rekommenderas👍🏻.
Hussein Hassan
Hussein Hassan
2024-01-06
Marie Dehlén
Marie Dehlén
2023-12-29
Snabbt smidigt och enkelt! Kan rekommenderas.
Felix Persson
Felix Persson
2023-12-21
Kent Svensson
Kent Svensson
2023-12-04
Rickard Persson
Rickard Persson
2023-12-03
Kim Reg
Kim Reg
2023-12-01
liam kim
liam kim
2023-11-24
Det är bra att insättningar görs snabbt och de kommer för avhämtning.
Rasmus Persson
Rasmus Persson
2023-11-23
Kan rekommendera.Inga konstigheter, går att lita på!Sålde bilen idag & den hämtas upp på lördag av deras transport, smidigt o enkelt!
Shanan Mohanad
Shanan Mohanad
2023-11-23
Sålde min bil idag, smidigt o bra, hämtas upp redan om 2 dagar.Klockren affär!Tack för hjälpen// Rasmus
Therese Martell
Therese Martell
2023-11-23
Snabbt och smidigt!
Nils Löwenspets
Nils Löwenspets
2023-11-18
Supersnabbt och smidigt.
Maestro B
Maestro B
2023-11-17
Emma Eriksson
Emma Eriksson
2023-11-15
Smidigt, snabb återkoppling och supertrevliga att prata med!
Chaos Gnu
Chaos Gnu
2023-11-14
Bra och snabba!Rättvis värdering
Jama Muse
Jama Muse
2023-11-06
×
js_loader