fbpx

Hejdåbil – Snabb affär

SÄLJ DIN BIL PÅ ETT ÖGONBLICK

X
Om oss

Sälj din bil

Sälj defekt bil

Sälja krockad bil

Sälja obesiktad bil

Sälj din asvtällda bil

Sälj din gamla bil

Kundsupport

Vår blogg

Vanliga frågor och svar

Att sälja sin begagnade bil till oss på Hejdå Bil är en enkel och trygg process. På denna sida hittar du vanliga frågor och svar om hur det hela går till och vad du kan förvänta dig av affären och oss på Hejdå Bil.

Processen startar med att du skickar in
uppgifter om din bil samt information om hur vi
kan nå dig. Med utgångspunkt i dessa uppgifter
gör vi en preliminär värdering av din bil. Vi
kommer sedan tillsammans överens om ett
slutpris som båda parterna är nöjda med.

Betalningen sker antingen via banköverföring
eller Swish. När pengarna kommit in på ditt
konto får du ett köpekontrakt som innehåller all
information om bilen och om köpet. Du skriver
på köpekontraktet med BankID eller annan e-
signeringstjänst.

För att kunna genomföra ägarbyte på bilen
behöver vi ha kontrollnumret från
registreringsbevisets del 2 (den gula lappen).
Kontrollnumret hittar du högst uppe i högra
hörnet. När vi mottagit kontrollnumret får du
strax en bekräftelse på din mail att Hejdå Bil AB
har anmält ett ägarbyte.

Hur går processen till?

Processen startar med att du skickar in uppgifter om din bil samt information om hur vi kan nå dig. Med utgångspunkt i dessa uppgifter gör vi en preliminär värdering av din bil. Vi kommer sedan tillsammans överens om ett slutpris som båda parterna är nöjda med.

Betalningen sker antingen via banköverföring eller Swish. När pengarna kommit in på ditt konto får du ett köpekontrakt som innehåller all information om bilen och om köpet. Du skriver på köpekontraktet med BankID eller annan e-signeringstjänst.

För att kunna genomföra ägarbyte på bilen behöver vi ha kontrollnumret från registreringsbevisets del 2 (den gula lappen). Kontrollnumret hittar du högst uppe i högra hörnet. När vi mottagit kontrollnumret får du strax en bekräftelse på din mail att Hejdå Bil AB har anmält ett ägarbyte.

Ja, som säljare har du rätt att ångra dig när som helst under processen (även om det inte är helt enkelt, då köpekontrakt mellan två parter skrivits i samband med försäljningen). Du binder dock inte upp dig på något genom att enbart skicka in uppgifter till oss. På Hejdå Bil är vi måna om att båda parterna är nöjda med bilaffären och genomför bara försäljningar när vi nått en överenskommelse.

På Hejdå Bil köper vi alla sorters bilar, men inte varje enskild bil. Hur mycket vi än hade velat köpa alla bilar så måste vi ta hänsyn till hur marknaden ser ut för tillfället. Vi vill försäkra oss om att bilaffären är en bra affär för både oss och dig som säljare. Detta betyder att vi ibland måste tacka nej till en del bilar som antingen är för gamla, för trasiga eller som ingen efterfrågar.

När vi hämtar din bil beror på var i Sverige du bor, hur möjligheterna till bärgning ser ut i området, samt när du själv är tillgänglig. Vanligtvis hämtar vi bilen inom en till två veckor. För att försäkra oss om att hitta den bästa lösningen för båda parter planerar vi alltid upphämtningen tillsammans med kunden i förväg. Så bara lugn, vi gör inga oanmälda besök! 

Vi har vårt kontor i Bromma i Stockholm men vi handlar med bilar över hela landet. På HejdåBil erbjuder vi distansköp vilket innebär att vi kan köpa din bil direkt via telefon. Därför kan vi säga att vi finns överallt där det finns telefon- och internetuppkoppling. Vi jobbar med att svara på era frågor så fort det bara är möjligt. Du når oss antingen på mail, i chatten eller på telefon. Vår telefonväxel är öppen varje dag från 08.00-19.00 (vardagar) eller 08.00-16.00 (helger). På Hejdå Bil kan vi bistå er på följande språk: svenska, engelska, arabiska, spanska och italienska.

Betalningen sker  antingen via direkt banköverföring eller via Swish. Det innebär att du får pengarna på kontot direkt. Av säkerhetsskäl hanterar vi helst inte stora mängder kontanter.

Ja, du kan sälja din bil till oss även om det fortfarande är lån på den. Processen går då till som så att du meddelar oss vilken bank eller långivare som för närvarande står på lånet. Därefter gör vi en bedömning ifall vi har intresse av att köpa den belånade bilen eller inte. 

Det korta svaret är nej, du kan inte sälja en bil utan registreringsbeviset. Skälet till detta är att du måste genomföra ett ägarbyte av bilen och för att göra detta krävs registreringsbeviset. Har du tappat ditt registreringsbevis kan du beställa ett nytt från Transportstyrelsen. Ibland händer det att våra kunder inte kan hitta pappren efter att vi redan har genomfört själva överföringen. Det är inte något problem för oss; vi litar på våra kunder. Du kan enkelt beställa dokumenten du behöver på nytt, och vi avvaktar med att genomföra ägarbytet. Så även om du inte har dokumenten för tillfället, kan vi fortfarande genomföra betalningen, skicka ett avtal och slutföra allt när dokumenten är på plats.