fbpx

Hejdåbil – Snabb affär

SÄLJ DIN BIL PÅ ETT ÖGONBLICK

X
Om oss

Värdera bil bouppteckning

Vi värderar din bil

Sälj din bil

Sälj defekt bil

Sälja krockad bil

Sälja obesiktad bil

Sälj din asvtällda bil

Sälj din gamla bil

Kundsupport

Vår blogg

Värdera bil bouppteckning

Sälja Bil från Dödsbo

3 enkla steg

Att hantera ett dödsbo är en komplex process. En av de viktigaste aspekterna är att ta hand om ägarens tillhörigheter – inklusive fordon såsom bilar. Vi på Hejdåbil erbjuder en enkel och pålitlig tjänst för värdering och försäljning vid bouppteckning och dödsbo.

Värdera bil bouppteckning - Steg 1 - Värdering

Steg 1

Få Bilen Värderad -
Enkelt och Rättvist

För den som ansvarar för bouppteckningen är det viktigt att förstå värdet på alla tillgångar – inklusive bilen. Detta med att värdera bilar är vad vi på Hejdåbil kan hjälpa till med.

Vår värdering av bilen är grundlig och tar hänsyn till alla faktorer som påverkar dess värde. Detta inkluderar bilens märke, modell, skick, försäkring och registreringsnummer. En korrekt värdering är avgörande, speciellt om det finns skulder eller andra ekonomiska aspekter som dödsbodelägare och arvingar måste hantera. 

Vår process säkerställer att du får en rättvis uppskattning av bilens värde samt ett köplöfte för att smidigt kunna gå vidare med arvskiftet.

Värdera bil bouppteckning - Steg 2 - Försäljning

Steg 2

Inget tvång - Du
bestämmer

Efter värderingen, har du full frihet att bestämma nästa steg. Om du väljer att gå vidare med försäljningen av fordonet, kan vi på Hejdåbil ta hand om alla detaljer kring köp och försäljning.

Det finns ingen förpliktelse att sälja bilen hos oss. Vi respekterar ditt beslut oavsett om du väljer att sälja bilar från dödsboet till oss eller inte.

Vår prioritet är nöjda kunder och att förenkla förrättningen för dig och se till att du är nöjd med varje steg i processen.

Värdera bil bouppteckning - Steg 3 - Upphämtning

Steg 3

Vid försäljning så hämtar
vi bilen på plats

När du har beslutat att sälja bilen genom Hejdåbil, kommer vi och hämtar bilen direkt där den står. Detta gör processen väldigt smidig för alla inblandade. Du behöver inte oroa dig för transport eller logistik. Dessutom, när det gäller betalningen, är det lika enkelt. Vi erbjuder betalning med direkt banköverföring eller Swish, vilket gör hela försäljningsprocessen snabb och problemfri för den som sköter bouppteckningen.

  Alla uppgifter hanteras i enlighet med GDPR

  Att ta hand om en avliden persons tillhörigheter, inklusive fordon, kan vara en utmaning. Men vi på Hejdåbil är här för att åtminstone göra denna del av hanteringen av dödsboet så enkel och stressfri som möjligt, utan kostnad eller förpliktelser. Kontakta oss för att få hjälp och information.

  Fyll i formuläret:
  Värdera bil
  bouppteckning

   Att ta hand om en avliden persons tillhörigheter, inklusive fordon, kan vara en utmaning. Men vi på Hejdåbil är här för att åtminstone göra denna del av hanteringen av dödsboet så enkel och stressfri som möjligt, utan kostnad eller förpliktelser. Kontakta oss för att få hjälp och information.

   Vanliga frågor som vi får när det kommer till att värdera bilar vid bouppteckning

   Bil och Bouppteckning - Två personer som funderar över hur man går tillväga när gäller att få sin bil värderad inför en bouppteckning.

   Att sälja en bil från ett dödsbo kan såklart väcka många frågor och det är helt naturligt att känna en viss osäkerhet kring processen – särskilt när det kommer till försäljning. Vi på Hejdåbil förstår detta och vill göra det så enkelt och klart som möjligt för dig.

   Här nedan svarar vi på de vanligaste frågorna som vi får när det handlar om att värdera bilar vid bouppteckning – Med målsättningen att ge dig tydliga och begripliga svar så du kan känna dig trygg.

   När vi på Hejdåbil värderar en bil som en del av en bouppteckning, tar vi hänsyn till flera faktorer för att ge dig den mest rättvisa och korrekta värderingen. Här är hur ålder, skick och miljöförhållanden spelar in:

   1. Ålder: En bils ålder är en viktig faktor. Generellt sett, ju äldre en bil är, desto lägre kan dess värde vara. Men detta är inte alltid fallet. Vissa äldre bilar, särskilt klassiska eller sällsynta modeller, kan ha ett högre värde.
   2. Skick: Skicket på bilen spelar en stor roll. En bil som är väl underhållen, med en ren interiör och utan större skador, kommer sannolikt att ha ett högre värde. Omvänt, om en bil har många repor, bucklor eller tekniska problem, kan detta minska dess värde.
   3. Miljöförhållanden: Var bilen har använts och förvarats kan också påverka dess värde. Till exempel kan bilar som använts och förvarats i miljöer med hårdare klimat eller hög luftfuktighet visa mer slitage, vilket kan påverka deras värde.

    

   Du behöver dock inte tänka på dessa frågor om du vänder dig till oss på Hejdåbil. Vi hjälper dig att ta ett informerat beslut vid försäljning av bilen från dödsboet. Vi på Hejdåbil ser till helheten och ger dig en värdering som speglar bilens verkliga marknadsvärde – utan krångel med tveksamma bilhandlare eller oseriösa köpare på blocket.

   Detta är en viktig och vanlig fråga. Svaret är att det är inte möjligt att sälja bilen innan bouppteckningen är klar. Bouppteckningen är en juridisk process där alla tillgångar och skulder i dödsboet registreras och värderas. Bilen måste vara en del av denna registrering och värdering.

   “Det är inte att rekommendera att sälja egendom innan en bouppteckning har upprättats.” – Familjens Jurist

   Att få en värdering av bilen innan bouppteckningen är färdig däremot är inte bara möjligt, utan också rekommenderat. En professionell värdering från Hejdåbil kan hjälpa till att ge en klar bild av bilens marknadsvärde, vilket är en viktig del av bouppteckningsprocessen. Denna information kan underlätta och påskynda arbetet med bouppteckningen.

   För mer detaljerad information har vi skrivit en artikel på vår blogg om denna process. Där går vi igenom vad man behöver veta om att sälja en bil från ett dödsbo. Artikeln är enkel att förstå och ger praktiska råd för att navigera i denna situation.

   Vi på Hejdåbil är här för att hjälpa dig genom varje steg, från värdering till försäljning, när det är juridiskt möjligt att göra så.