fbpx

Hejdåbil – Snabb affär

SÄLJ DIN BIL PÅ ETT ÖGONBLICK

X
Om oss

Värdera bil bouppteckning

Vi värderar din bil

Sälj din bil

Sälj defekt bil

Sälja krockad bil

Sälja obesiktad bil

Sälj din avställda bil

Sälj din gamla bil

Kundsupport

Vår blogg
En bilskrot, en man som står och tittar på sin bil som blir upplyft och bortförd av en kran.

Senast uppdaterad:

Skrota bil – hur fungerar det?

Planerar du att skrota din gamla bil? Kom ihåg att du i många fall tjänar på att sälja den istället. Se alltid till att värdera bilen för att ta reda på hur mycket du kan få för den vid en försäljning.

Behöver din bil dyra reparationer för att den ska kunna säljas vidare eller över huvud taget användas? Ett alternativ är såklart att skrota den, men överväg även alternativet att sälja den till en bilhandlare som oss.

Hur skrotar man en bil?

Du bör alltid sälja eller lämna din skrotbil till en auktoriserad bilskrot i din kommun. Att bilskroten är auktoriserad av länsstyrelsen är mycket viktigt, då denna ger ut ett mottagningsbevis som gör det möjligt att anmäla skrotningen till Transportstyrelsen. Det är även via en auktoriserad bilskrot du säkerställer att bilen och dess farliga komponenter omhändertas på ett korrekt sätt.

Har du inte möjlighet att ta med bilen till skroten erbjuder vissa bilskrotar upphämtning – men hör dig för ifall det tillkommer en extra kostnad. 

Det är även möjligt att anlita en tredje part som hjälper dig transportera bilen. Kom ihåg att denna tredje part då behöver ett tillstånd att få ta bilen för skrotning. Du kan annars bli betalningsskyldig, om något händer under transporten.

Måste jag skrota min bil efter olycka?

Om du krockat bilen i en bilolycka och din bil skadats i kan ditt försäkringsbolag komma att kräva att bilen ska skrotas, även om den var i gott skick innan olyckan. Gör en värdering av din bil online för att utvärdera om det finns någon anledning att inte skrota den. På Hejdåbil värderar vi din bil  – helt kostnadsfritt. När du har fått en värdering kan du uppskatta restvärdet och så kan du igen kontakta försäkringsbolaget för att ta reda på om det är möjligt att sälja den istället.

Vad behöver jag ha med mig till en bilskrot?

När du ska skrota din bil behöver du ha med dig legitimation, den gula delen av registreringsbeviset (del 2) samt en fullmakt om någon annan än du ska frakta bilen.

Har du tappat bort den gula delen av registeringsbeviset? Du kan vara lugn, det är hur enkelt som helst att beställa ett nytt på Transportstyrelsens hemsida

Efter skrotning ska bilen anmälas som skrotad hos Transportstyrelsen. Det gör du med hjälp av mottagningsbeviset du får hos bilskroten. Var noga med att avregistrera bilen och förväxla inte denna funktion med “Avställning”. Vid avregistrering tas bilen permanent bort från vägtrafikregistret. Om du skulle glömma bort att anmäla skrotningen av din bil kommer du fortsatt behöva betala bilskatt och försäkring.

Får man betalt för att skrota bilen?

Det finns en ny skrotningspremie från och med 15 augusti 2024 som är tillgänglig fram till slutet av 2025, vi har skrivit en artikel som tar upp bland annat vilka villkor och krav som gäller för den. I de allra flesta fall får du inte någon ersättning när du skrotar din bil – framförallt inte om den är äldre. Den statliga skrotningspremien avskaffades 2007, och sedan dess har det varit svårare att sälja skrotbilar mot betalning. Det är var du bor och bilens skick som i huvudsak avgör priset för din skrotade bil och om du kommer få någon ersättning över huvud taget. Även vilken bilskrot du lämnar in den till har betydelse. 

Ett bättre alternativ är därför ofta att sälja din bil till en bilhandlare som tar emot defekta, krockade, obesiktade och avställda bilar, vi på Hejdåbil ger alla begagnade bilar en extra chans. Fyll i vårt värderingsformulär eller kontakta oss, vi gör det enklare än någonsin att säga Hejdå till din bil.

Vad kostar det att skrota en bil?

Du kan behöva betala en summa för att skrota din bil. Ofta kan du dock komma undan en avgift, om du tar bilen till bilskroten på egen hand. Hur mycket och om det kostar att skrota en bil varierar mellan olika kommuner. I flertalet kommuner är tjänsten helt gratis. Tillkommer en kostnad beror detta oftast på att du behöver få bilen upphämtad och fraktad till skroten, att det saknas viktiga delar som växellåda och motor eller att den har en tom kaross.

Vem kan hämta en skrotbil?

Vilka möjligheter det finns för upphämtning av din skrotbil varierar beroende på vart i landet du bor. En del bilskrotar erbjuder en tjänst där de hämtar bilen mot betalning. I vissa delar av landet är det möjligt att anlita en bilhämtningsservice gratis. Ta reda på vilka möjligheter som finns just där du bor. På alla platser i landet är det dessutom enkelt att få tag på en bilbärgningsservice som hämtar upp din bil och tar den till skroten.

Hur skrotar man en bil i delar?

Vill du skrota din bil i delar är ett alternativ att söka upp en miljöcertifierad bildemonterare. Du kan även ta din bil till en vanlig bilskrot då många av dessa även demonterar bilar och säljer delarna vidare. Kom ihåg att det ibland är mer lönsamt att skrota bilen hel då du i slutändan kommer lämnas med ett tomt skal som ändå måste skrotas eller återvinnas.

Går det att skrota en utländsk bil i Sverige?

Ja, det går bra så länge du har tillgång till alla bilens handlingar. Du kommer efter skrotning få ett intyg som endast är giltigt i EU-länder. Skrotningsintyget ska skickas in med nummerplåtar till ansvarig myndighet i det land där bilen är registrerad.

Är inte bilen redo för skroten riktigt än – sälj den till Hejdåbil

Slipp allt krångel som kommer med skrotning och tjäna en slant på köpet. Låt inte din avställda eller trasiga bil stå och tappa ännu mera värde i garaget och bara vänta på att bli fraktad till skroten. Vi på Hejdåbil köper även trasiga bilar, så väl defekta som krockade som obesiktade. Letar du efter en trygg, snabb och enkel lösning som hjälper dig bli av med din bil på nolltid? Vi värderar och köper den till ett bra pris och bäst av allt, vi hämtar din bil på plats, vart i Sverige du än är!

Johan Meregan
Johan Meregan
2024-10-19
Marc Nilsson
Marc Nilsson
2024-10-18
Christian Dilangu
Christian Dilangu
2024-10-12
Väldigt nöjd med processen, och blev bemött på ett bra sätt.
Henrik Grönberg
Henrik Grönberg
2024-10-08
Inget annat än gott att säga om Hejdåbil och deras representant Kalle. Snabbt, smidigt och transparent hanterat hela vägen.
Ahdieh Mohseni
Ahdieh Mohseni
2024-09-20
serj the man
serj the man
2024-09-16
Super trevlig och smidigt gick affären! Otroligt seriös kille!
Mikael Ekström
Mikael Ekström
2024-09-04
Så otroligt smidigt, trevlig kille gav mig ett riktigt bra pris på bilen pengar på kontot på direkten, kommer att använda dom fler gånger
Niklas Eriksson
Niklas Eriksson
2024-08-26
Otroligt smidigt att bli av med bilen!
Sebastian Ludzik
Sebastian Ludzik
2024-08-22
Brukar aldrig lämna någon recension men var tvungen att göra det denna gång! Efter kontakt var pengarna på kontot och ägarbytet gjort direkt :) Hämtning av bil dagen efter. STORT TACK till Kalle och Hejdåbil, Rekommenderar starkt!
Annelie S
Annelie S
2024-08-19
Kunde inte bli smidigare att göra en mycket bra bilaffär än så här!Skickade in några bilder samt regnumret och sen tog det inte lång stund innan svaret från Kalle kom och det var ett mycket bra pris, betydligt högre än många andra kommit med så det var ingen tvekan utan det blev affär.Hann knappt avsluta samtalet innan både pengarna och avtalet kom och allt var i sin ordning.Rekommenderar verkligen detta företaget om ni ska sälja er bil!
Andreas Wohlers
Andreas Wohlers
2024-08-17
Snabbt löst via telefon med försäljningen och pengarna via Swish direkt. Rimligt betalt för bilenDet som drar ner till en ”svag” 4:a är att hämtningen tog 1 månad med flera planerade tillfällen när ingen dök upp.Visst är det semestertider men ändå ett underbetyg
Adrian Lopez
Adrian Lopez
2024-08-07
Alltså wow, vilken service.Fick hjälp direkt efter att jag har lämnat in en intresseanmälan, fick en rimligt pris för min bil och tack vare kalle kunde vi genomföra köpet! Rekommenderar starkt!
Lackan
Lackan
2024-07-24
Mikael Högberg
Mikael Högberg
2024-07-24
Tack för en smidig affär allt funkade bra och snabbt!
Daniel Cuervo
Daniel Cuervo
2024-07-08
They are the best. They bought my car in a fair price and faster than a blink of an eye!.
Tony Andersson
Tony Andersson
2024-07-02
Snabba, proffsiga och trevliga!
Emilienne Ronzier-Joly
Emilienne Ronzier-Joly
2024-06-19
Sålde min bil med defekt motor och allt gick snabbt och smidigt. Trevligt bemötande och trygg affär.
Mat Vib
Mat Vib
2024-06-10
Lennart Sönnerås
Lennart Sönnerås
2024-06-06
Snabb o enkelt att sälja via dem. Helt nöjd!
Fille227
Fille227
2024-05-13
Väldigt trevligt bemötande,seriöst och gick väldigt snabbt. Kan starkt rekommendera!
Ebrahim Ashouri
Ebrahim Ashouri
2024-05-04
Wow. Amazing service. I just send a text about to selling my car, they call me back in few minutes with a super professional staff Kale who bought my car in 1 minute and send me the money directly. I have never been so satisfied in a such kind of service like that. Thank you so much. You are great🖤
A . N
A . N
2024-04-22
Snabbaste och smidigaste bilaffären jag varit med om!
Paula Adriasola
Paula Adriasola
2024-04-12
Personalen var jättetrevlig och förklarade hela processen. Min man som inte talar så mycket svenska fick prata med personalen även på spanska för att känna säker. Pengarna på kontot på bara några min och bilen hämtades några timmar senare! Rekommenderar verkligen!
Elisabeth G Linnanheimo
Elisabeth G Linnanheimo
2024-04-07
Tydlig, trevlig och bra kontakt med säljarna. Lätt och enkelt att göra affär.Tar sig tid att svara på frågor i denna djungel av bilhandlare.
Emelie Karlsson
Emelie Karlsson
2024-03-25
Jenny Åkeson
Jenny Åkeson
2024-03-12
Trevligt bemötande, hjälpsamma och snabb affär!
Milly Dre
Milly Dre
2024-03-07
Snabbt, enkelt, lyhörd kommunikation och ärliga affärer. Rekommendation!
Daniel Jutegard
Daniel Jutegard
2024-03-02
Cimon Lampa
Cimon Lampa
2024-02-23
Wow! Vilket trevligt företag och smidig tjänst. Jag är supernöjd med försäljningen.
Patrik
Patrik
2024-02-22
Snabbt, proffsigt o smidigt o toppen bemötande av Khalil, bara positivt 😄👍
Jimmy F
Jimmy F
2024-02-21
Smidigare än förväntat!!!
Mattias Kling
Mattias Kling
2024-02-19
Oväntat smidigt. Betalning via Swish, ägarbyte över telefon, och bilen upphämtad två dagar senare. Precis så enkelt som det alltid borde vara.
Yesliani Meneses
Yesliani Meneses
2024-02-15
Mycket bra!
Emma Wiklund
Emma Wiklund
2024-02-09
Angela Hansson
Angela Hansson
2024-02-07
Enkelt
Tina Nyström
Tina Nyström
2024-02-06
Otroligt trevliga och snabba och jag rekommenderar Hejdåbil till alla som vill bli av med sin bil snabbt och enkelt.
Marie Ericsson
Marie Ericsson
2024-02-05
Nick Mac
Nick Mac
2024-02-01
Anders Stridh
Anders Stridh
2024-01-31
mikael noren
mikael noren
2024-01-29
Mycket bra och snabb service
Magela Olsson
Magela Olsson
2024-01-25
Niklas
Niklas
2024-01-23
Allt gick så jäkla fort och smidigt. Blev av med åbäket och fick lite fickpengar på kuppen. Kan varmt rekommendera till alla.
Humberto Mamani
Humberto Mamani
2024-01-23
Sophia Stenberg
Sophia Stenberg
2024-01-19
Väldigt nöjd med affären. Snabb betalning och allt gick väldigt smidigt.Rekommenderar detta bolag skarpt
Marie Edström
Marie Edström
2024-01-19
En väldigt smidig och snabb affär, där Hejdåbil både var trevliga, tillmötesgående och serviceminded genom hela processen. Rekommenderar dem starkt!
×
js_loader
Johan Meregan
Johan Meregan
2024-10-19
Marc Nilsson
Marc Nilsson
2024-10-18
Christian Dilangu
Christian Dilangu
2024-10-12
Väldigt nöjd med processen, och blev bemött på ett bra sätt.
Henrik Grönberg
Henrik Grönberg
2024-10-08
Inget annat än gott att säga om Hejdåbil och deras representant Kalle. Snabbt, smidigt och transparent hanterat hela vägen.
Ahdieh Mohseni
Ahdieh Mohseni
2024-09-20
serj the man
serj the man
2024-09-16
Super trevlig och smidigt gick affären! Otroligt seriös kille!
Mikael Ekström
Mikael Ekström
2024-09-04
Så otroligt smidigt, trevlig kille gav mig ett riktigt bra pris på bilen pengar på kontot på direkten, kommer att använda dom fler gånger
Niklas Eriksson
Niklas Eriksson
2024-08-26
Otroligt smidigt att bli av med bilen!
Sebastian Ludzik
Sebastian Ludzik
2024-08-22
Brukar aldrig lämna någon recension men var tvungen att göra det denna gång! Efter kontakt var pengarna på kontot och ägarbytet gjort direkt :) Hämtning av bil dagen efter. STORT TACK till Kalle och Hejdåbil, Rekommenderar starkt!
Annelie S
Annelie S
2024-08-19
Kunde inte bli smidigare att göra en mycket bra bilaffär än så här!Skickade in några bilder samt regnumret och sen tog det inte lång stund innan svaret från Kalle kom och det var ett mycket bra pris, betydligt högre än många andra kommit med så det var ingen tvekan utan det blev affär.Hann knappt avsluta samtalet innan både pengarna och avtalet kom och allt var i sin ordning.Rekommenderar verkligen detta företaget om ni ska sälja er bil!
Andreas Wohlers
Andreas Wohlers
2024-08-17
Snabbt löst via telefon med försäljningen och pengarna via Swish direkt. Rimligt betalt för bilenDet som drar ner till en ”svag” 4:a är att hämtningen tog 1 månad med flera planerade tillfällen när ingen dök upp.Visst är det semestertider men ändå ett underbetyg
Adrian Lopez
Adrian Lopez
2024-08-07
Alltså wow, vilken service.Fick hjälp direkt efter att jag har lämnat in en intresseanmälan, fick en rimligt pris för min bil och tack vare kalle kunde vi genomföra köpet! Rekommenderar starkt!
Lackan
Lackan
2024-07-24
Mikael Högberg
Mikael Högberg
2024-07-24
Tack för en smidig affär allt funkade bra och snabbt!
Daniel Cuervo
Daniel Cuervo
2024-07-08
They are the best. They bought my car in a fair price and faster than a blink of an eye!.
Tony Andersson
Tony Andersson
2024-07-02
Snabba, proffsiga och trevliga!
Emilienne Ronzier-Joly
Emilienne Ronzier-Joly
2024-06-19
Sålde min bil med defekt motor och allt gick snabbt och smidigt. Trevligt bemötande och trygg affär.
Mat Vib
Mat Vib
2024-06-10
Lennart Sönnerås
Lennart Sönnerås
2024-06-06
Snabb o enkelt att sälja via dem. Helt nöjd!
Fille227
Fille227
2024-05-13
Väldigt trevligt bemötande,seriöst och gick väldigt snabbt. Kan starkt rekommendera!
Ebrahim Ashouri
Ebrahim Ashouri
2024-05-04
Wow. Amazing service. I just send a text about to selling my car, they call me back in few minutes with a super professional staff Kale who bought my car in 1 minute and send me the money directly. I have never been so satisfied in a such kind of service like that. Thank you so much. You are great🖤
A . N
A . N
2024-04-22
Snabbaste och smidigaste bilaffären jag varit med om!
Paula Adriasola
Paula Adriasola
2024-04-12
Personalen var jättetrevlig och förklarade hela processen. Min man som inte talar så mycket svenska fick prata med personalen även på spanska för att känna säker. Pengarna på kontot på bara några min och bilen hämtades några timmar senare! Rekommenderar verkligen!
Elisabeth G Linnanheimo
Elisabeth G Linnanheimo
2024-04-07
Tydlig, trevlig och bra kontakt med säljarna. Lätt och enkelt att göra affär.Tar sig tid att svara på frågor i denna djungel av bilhandlare.
Emelie Karlsson
Emelie Karlsson
2024-03-25
Jenny Åkeson
Jenny Åkeson
2024-03-12
Trevligt bemötande, hjälpsamma och snabb affär!
Milly Dre
Milly Dre
2024-03-07
Snabbt, enkelt, lyhörd kommunikation och ärliga affärer. Rekommendation!
Daniel Jutegard
Daniel Jutegard
2024-03-02
Cimon Lampa
Cimon Lampa
2024-02-23
Wow! Vilket trevligt företag och smidig tjänst. Jag är supernöjd med försäljningen.
Patrik
Patrik
2024-02-22
Snabbt, proffsigt o smidigt o toppen bemötande av Khalil, bara positivt 😄👍
Jimmy F
Jimmy F
2024-02-21
Smidigare än förväntat!!!
Mattias Kling
Mattias Kling
2024-02-19
Oväntat smidigt. Betalning via Swish, ägarbyte över telefon, och bilen upphämtad två dagar senare. Precis så enkelt som det alltid borde vara.
Yesliani Meneses
Yesliani Meneses
2024-02-15
Mycket bra!
Emma Wiklund
Emma Wiklund
2024-02-09
Angela Hansson
Angela Hansson
2024-02-07
Enkelt
Tina Nyström
Tina Nyström
2024-02-06
Otroligt trevliga och snabba och jag rekommenderar Hejdåbil till alla som vill bli av med sin bil snabbt och enkelt.
Marie Ericsson
Marie Ericsson
2024-02-05
Nick Mac
Nick Mac
2024-02-01
Anders Stridh
Anders Stridh
2024-01-31
mikael noren
mikael noren
2024-01-29
Mycket bra och snabb service
Magela Olsson
Magela Olsson
2024-01-25
Niklas
Niklas
2024-01-23
Allt gick så jäkla fort och smidigt. Blev av med åbäket och fick lite fickpengar på kuppen. Kan varmt rekommendera till alla.
Humberto Mamani
Humberto Mamani
2024-01-23
Sophia Stenberg
Sophia Stenberg
2024-01-19
Väldigt nöjd med affären. Snabb betalning och allt gick väldigt smidigt.Rekommenderar detta bolag skarpt
Marie Edström
Marie Edström
2024-01-19
En väldigt smidig och snabb affär, där Hejdåbil både var trevliga, tillmötesgående och serviceminded genom hela processen. Rekommenderar dem starkt!
×
js_loader