Hejdåbil – Snabb affär

VI HAR ÖPPET NU! SÄLJ DIN BIL PÅ ETT ÖGONBLICK

VI HAR STÄNGT NU! LÄMNA DITT MEDDELANDE

X
Om oss

Sälj din bil

Sälj defekt bil

Sälja krockad bil

Sälja obesiktad bil

Sälj din asvtällda bil

Sälj din gamla bil

Vår blogg

Vad kör partiledarna för bilar? Gör vårt quiz!

Du har sett dem debattera i TV och du vet förmodligen ungefär var de står politiskt i olika frågor, men vet du vad ledarna för våra riksdagspartier kör för bilar? I vårt quiz får du chansen att visa dina kunskaper om partiledarnas bilsmak eller brist därpå.

Vad rattar de som styr?

Att vara partiordförande eller partiledare innebär att allt man gör, säger och äger ska granskas och analyseras in i minsta detalj. Allmänhetens intresse går som bekant alltid först och för oss på Hejdå Bil är givetvis val av bil särskilt intressant. 

Vad man har för bil säger nämligen mycket om hur man är som person. Eller åtminstone vill många tro att de kan avgöra personlighetsdrag baserat på bilmärke och modell. När det kommer till våra partiledare så är valet av bil extra viktigt. Hur man framstår inför sina väljare kan nämligen ha påverkan på valresultat och förtroendesiffror. 

Detta blir särskilt tydligt om man strävar efter att bygga förtroende i vissa frågor som t.ex. miljö eller välfärdspolitik. I sådana fall kanske det inte är så smart att komma glidande i en bensinslukande SUV eller en lyxbil i miljonklassen. Då tar man hellre det säkra före det osäkra och väljer en oansenlig bilmodell som visar att partiledaren är som vem som helst. 

Kör partiledarna verkligen bilarna själva?

Som toppolitiker har man som bekant vissa tjänsteförmåner, exempelvis skattefinansierade taxiresor till och från olika uppdrag och möten. Faktum är att många av de resorna som sker i partiledarnas arbete utförs av våra taxichaufförer. I andra sammanhang sköts transporten av SÄPO eller någon partifunktionär med god lokalkännedom, beroende på uppdragets natur och säkerhetsnivå. Dock finns det tillfällen då våra partiledare faktiskt rattar bilen alldeles själva, som när de är lediga eller har mindre hektiska dagar.

Hur bra koll har du på våra partiledares bilsmak?

Att ledarna för våra riksdagspartier reser mycket i jobbet kommer väl knappast som en överraskning för någon. Men vad kör de för bilar egentligen? Gör Hejdå Bil:s test och se hur bra personkännedom du har när det kommer till val av bil. Upp till bevis!

Categories

Recent Posts