fbpx

Hejdåbil – Snabb affär

SÄLJ DIN BIL PÅ ETT ÖGONBLICK

X
Om oss

Värdera bil bouppteckning

Vi värderar din bil

Sälj din bil

Sälj defekt bil

Sälja krockad bil

Sälja obesiktad bil

Sälj din asvtällda bil

Sälj din gamla bil

Kundsupport

Vår blogg

Varför startar inte min bil?
Alla svar du behöver!

Det är en kylig morgon och du är på väg till jobbet. Med snabba steg tar du dig till bilen, redo att starta dagen med ny energi. Men när du sätter dig i förarsätet och vrider om nyckeln, händer det otänkbara – ingenting. Tystnaden ekar i kupén när bilen vägrar att samarbeta. Denna situation är tyvärr inte främmande för många bilägare.

En bil som vägrar starta kan omvandla en helt vanlig morgon till totalt kaos. Men innan paniken tar över, låt oss ta en liten titt på vad som kan ligga bakom detta frustrerande problem. Genom att förstå några vanliga orsaker, kan du ta ett informerat beslut om nästa steg. Kanske är det dags att låta någon annan ta hand om denna börda.

Batteriproblem

Varför startar inte min bil? Ett ledset batteri, batteriproblem illustration

Bilbatteriet ger kraften som behövs för att starta ditt fordon och håller den elektriska utrustningen igång. Men vad händer när detta hjärta börjar tappa sin styrka? Symptom som svagt ljus, elektriska funktioner som fungerar sporadiskt, eller ett karakteristiskt klickande ljud när du försöker starta, är alla tecken på att batteriet kan vara problemet. Om du har bytt batteri men bilen vill fortfarande inte starta kan det behövas ta en titt på bilens säkringar

Hur ofta behöver man byta batteri?

Bilbatterier har en begränsad livslängd, vanligtvis mellan tre till fem år, men detta kan variera beroende på en mängd faktorer som körvanor, klimatförhållanden och hur ofta fordonet används. Regelbundna kontroller och underhåll kan hjälpa till att förlänga ett batteris liv, men till slut kommer en punkt när ett batteribyte blir oundvikligt. Om du ska byta bilbatteri finns det information till dig här. Om bilen fortfarande har problem med strömförsörjningen efter att du har bytt batteri, kan det istället vara ett problem med bilens generator.

Startmotorproblem

Om motorn är hjärtat av bilen, kan man se startmotorn som armarna som sätter allt i rörelse. När du vrider på nyckeln, är det startmotorn som tar den elektriska energin från batteriet och omvandlar den till mekanisk energi som får motorn att börja mullra. Om du hör ett klickande ljud eller inget alls när du försöker starta bilen, kan detta vara ett tecken på att startmotorn har gett upp. Om du har tidigare haft läckor med bilen kan en start motor dränkt av olja förklara varför din bil inte startar.

Hur mycket kostar det att byta en startmotor?

Kostnaden för att ersätta en startmotor varierar beroende på bilmodell och arbetskostnad, men det är en investering som ofta kan vara nödvändig för bilens livslängd. Priserna kan skilja sig åt avsevärt, men det brukar kosta några tusenlappar.

Bränslesystem problem

För att din bil ska kunna röra sig, behöver den bränsle. Bränslesystemet ansvarar för att leverera detta bränsle från tanken till motorn. Problemen kan variera från ett enkelt tilltäppt bränslefilter till mer komplexa problem som en defekt bränslepump. Symptomen kan inkludera en motor som hackar eller helt enkelt vägrar att starta.

Går det att reparera bränslesystemet själv?

Medan det finns vissa delar av bränslesystemet som den händige bilägaren kan hantera, som att byta bränslefilter, är det många delar av systemet som är bäst lämnade till proffsen. Att försöka sig på mer komplicerade reparationer utan rätt kunskap kan leda till ytterligare skador och kostnader.

Kontakta oss om du funderar du på att sälja defekt bil!

Tändningsproblem

Tändningssystemet spelar en kritisk roll för att få igång bilen. Det omvandlar bilens strömen i batteriet till den gnista som antänder bränsle-/luftblandningen i motorns förbränningskammare. Fel i detta system kan leda till allt från en motor som startar men sedan dör, till en bil som inte startar alls. Ibland om bilen har stått ute i kylan under längre tid kan bilen behöva startgas som starthjälp.

Hur byter man tändstift?

Glada tändstift illustration

Tändstift är en grundläggande komponent i bilens tändningssystem och de kan behöva att bytas ut med jämna mellanrum för att säkerställa optimal prestanda. Att byta tändstift är en rätt enkel process som bra kräver enklare verktyg och lite kunskap om bilens motor. Följ dessa steg:

  1. Lokalisera tändstiften på din motor (om du är osäker kan du hitta rätt tändstift till din bil här).
  2. Ta bort tändkabeln från tändstiftet försiktigt för att undvika skador.
  3. Använd en tändstiftsnyckel för att skruva ut det gamla tändstiftet.
  4. Innan du installerar det nya tändstiftet, kontrollera och justera vid behov avståndet mellan elektroderna enligt tillverkarens rekommendationer.
  5. Skruva in det nya tändstiftet för hand för att undvika att skada gängorna och dra sedan åt det med tändstiftsnyckeln. Kom ihåg att ersätta tändstiften en i taget för att inte blanda ihop tändkablarna, vilket kan leda till felaktig tändning sekvens, vilket kan orsaka ytligare motorproblem.

När är det dags att överväga försäljning?

Det finns en punkt då kostnaden och besväret med reparationer inte längre är försvarbart för bilens värde eller din sinnesro. Om din bil ständigt krånglar, om reparationerna känns oändliga, eller om bilen inte längre känns pålitlig, kan det vara dags att överväga att sälja den. Hejdåbil erbjuder en smidig lösning genom att värdera och köpa din bil som den är, vilket låter dig slippa framtida reparationers huvudvärk och ger dig möjligheten att investera i en mer pålitlig bil.

Illustration av Khalil på Hejdåbil som fixar med alla viktiga papper över mobiltelefon och brev när det gäller att sälja bilen.

Sälj din bil till Hejdåbil

Att sälja din bil till Hejdåbil är ett enkelt och bekymmersfritt alternativ som ger dig möjlighet att snabbt och enkelt gå vidare. Vi förstår bilägares utmaningar och erbjuder en tjänst som inte bara är praktisk utan också rättvis, med en omedelbar betalning som speglar bilens verkliga värde.

Illustration av Maria på Hejdåbil använder ett enkelt formulär för att sälja bilen.

Fyll i vårt värderingsformulär och få en snabb och rättvis värdering, utan några som helst förpliktelser.

Fille227
Fille227
2024-05-13
Väldigt trevligt bemötande,seriöst och gick väldigt snabbt. Kan starkt rekommendera!
A . N
A . N
2024-04-22
Snabbaste och smidigaste bilaffären jag varit med om!
Paula Adriasola
Paula Adriasola
2024-04-12
Personalen var jättetrevlig och förklarade hela processen. Min man som inte talar så mycket svenska fick prata med personalen även på spanska för att känna säker. Pengarna på kontot på bara några min och bilen hämtades några timmar senare! Rekommenderar verkligen!
Elisabeth G Linnanheimo
Elisabeth G Linnanheimo
2024-04-07
Tydlig, trevlig och bra kontakt med säljarna. Lätt och enkelt att göra affär.Tar sig tid att svara på frågor i denna djungel av bilhandlare.
Emelie Karlsson
Emelie Karlsson
2024-03-25
Jenny Åkeson
Jenny Åkeson
2024-03-12
Trevligt bemötande, hjälpsamma och snabb affär!
Milly Dre
Milly Dre
2024-03-07
Snabbt, enkelt, lyhörd kommunikation och ärliga affärer. Rekommendation!
Daniel Jutegard
Daniel Jutegard
2024-03-02
Konrad Persson
Konrad Persson
2024-02-28
Att göra affärer med Maria och Khalil på hejdåbil är en helt fantastisk upplevelse! Dedikeringen till kundnöjdhet är beaktansvärd! Grattis till 200 nöjda kundrecensioner här på Google!
Cimon Lampa
Cimon Lampa
2024-02-23
Wow! Vilket trevligt företag och smidig tjänst. Jag är supernöjd med försäljningen.
Patrik
Patrik
2024-02-22
Snabbt, proffsigt o smidigt o toppen bemötande av Khalil, bara positivt 😄👍
Jimmy F
Jimmy F
2024-02-21
Smidigare än förväntat!!!
Mattias Kling
Mattias Kling
2024-02-19
Oväntat smidigt. Betalning via Swish, ägarbyte över telefon, och bilen upphämtad två dagar senare. Precis så enkelt som det alltid borde vara.
Yesliani Meneses
Yesliani Meneses
2024-02-15
Mycket bra!
Emma Wiklund
Emma Wiklund
2024-02-09
Angela Hansson
Angela Hansson
2024-02-07
Enkelt
Tina Nyström
Tina Nyström
2024-02-06
Otroligt trevliga och snabba och jag rekommenderar Hejdåbil till alla som vill bli av med sin bil snabbt och enkelt.
Marie Ericsson
Marie Ericsson
2024-02-05
Nick Mac
Nick Mac
2024-02-01
Anders Stridh
Anders Stridh
2024-01-31
mikael noren
mikael noren
2024-01-29
Mycket bra och snabb service
Magela Olsson
Magela Olsson
2024-01-25
Niklas
Niklas
2024-01-23
Allt gick så jäkla fort och smidigt. Blev av med åbäket och fick lite fickpengar på kuppen. Kan varmt rekommendera till alla.
Humberto Mamani
Humberto Mamani
2024-01-23
Sophia Stenberg
Sophia Stenberg
2024-01-19
Väldigt nöjd med affären. Snabb betalning och allt gick väldigt smidigt.Rekommenderar detta bolag skarpt
Marie Edström
Marie Edström
2024-01-19
En väldigt smidig och snabb affär, där Hejdåbil både var trevliga, tillmötesgående och serviceminded genom hela processen. Rekommenderar dem starkt!
Johan Kämpe
Johan Kämpe
2024-01-16
Jean Paul
Jean Paul
2024-01-13
Sam Juhler
Sam Juhler
2024-01-13
Annika Belfrage
Annika Belfrage
2024-01-11
Mycket smidigt. Sålde gammal bil som underkänts på besiktningen. Snabb betalning och administration. Hämtade bilen inom två dagar. Trevliga och pålitliga.
Lars Tedenborg
Lars Tedenborg
2024-01-09
Johan Wing
Johan Wing
2024-01-06
Snabbt, smidigt och seriöst. Hjälpte min mamma att sälja hennes bil. Betalning för bilen direkt via Swish efter överenskommet pris och sedan hämtades bilen inom två timmar. Rekommenderas👍🏻.
Hussein Hassan
Hussein Hassan
2024-01-06
Marie Dehlén
Marie Dehlén
2023-12-29
Snabbt smidigt och enkelt! Kan rekommenderas.
Felix Persson
Felix Persson
2023-12-21
Kent Svensson
Kent Svensson
2023-12-04
Rickard Persson
Rickard Persson
2023-12-03
Kim Reg
Kim Reg
2023-12-01
liam kim
liam kim
2023-11-24
Det är bra att insättningar görs snabbt och de kommer för avhämtning.
Rasmus Persson
Rasmus Persson
2023-11-23
Kan rekommendera.Inga konstigheter, går att lita på!Sålde bilen idag & den hämtas upp på lördag av deras transport, smidigt o enkelt!
Shanan Mohanad
Shanan Mohanad
2023-11-23
Sålde min bil idag, smidigt o bra, hämtas upp redan om 2 dagar.Klockren affär!Tack för hjälpen// Rasmus
Therese Martell
Therese Martell
2023-11-23
Snabbt och smidigt!
Nils Löwenspets
Nils Löwenspets
2023-11-18
Supersnabbt och smidigt.
Daniel N
Daniel N
2023-11-17
Emma Eriksson
Emma Eriksson
2023-11-15
Smidigt, snabb återkoppling och supertrevliga att prata med!
Chaos Gnu
Chaos Gnu
2023-11-14
Bra och snabba!Rättvis värdering
×
js_loader